Theatershow

Elke twee jaar pakt Dream Dance groots uit met een geweldige theatershow waarin alle groepen laten zien wat ze kunnen. Speciaal hiervoor schrijft Daphne een sprookje waarin leerlingen van verschillende dansstijlen het publiek meenemen in een verhaal wat van het begin tot het eind wordt gedanst.

Natuurlijk wordt deze productie opgevoerd in een echt theater met kostuums, decor en een professioneel lichtplan. Geweldig om mee te maken natuurlijk! Het is een weekend vol dans, fantastische podiumervaring en al het plezier dat daarbij komt kijken.

De volgende theatershows zijn gepland op zaterdag 24 juni 12.30u en 16.00u en zondag 25 juni 11.30u en 15.00u 2023 in theater de Lievekamp in Oss!

Help jij mee onze shows tot een succes te maken? Meld je dan nu aan als hulpouder.

Hier vind je de indeling van alle deelnemende groepen in de theatershows. 

Op 24 en 25 juni dansen we de theatershow “Best Friends Forever” in theater de Lievekamp in Oss. Je danst dat weekend 1 show mee. Het wordt een spektakel compleet met kostuum, grime, licht, geluid en decor. Voor de oudere groepen organiseren we een generale repetitie in dat weekend. Voor onze jongste dansers van kleuterdans, kinderdans en kinderballet doen we dit op een ander, rustiger, moment. Uit ervaring weten we dat dit altijd een goede voorbereiding is op de show.

Op zondag 21 mei is de kleuterrepetitie in theater de Lievekamp in Oss. We hebben de groepen verdeelt over twee tijdsblokken. Je groep vind je terug onder de lesdag/tijd/dansstijl. De indeling van de groepen is als volgt:

10.00-11.00u voor de groepen: maandag 16.15 kinderdans, woensdag 14.45 kinderdans, 15.00 kleuterdans en 15.45 kinderballet, vrijdag 14.45 kleuterdans en 15.30 kinderballet en zaterdag 11.45 kinderballet

11.00-12.00u voor de groepen: alle zaterdag groepen kleuterdans en kinderdans (behalve 11.45 kinderballet)

De groepen mogen in de zaal zitten en gaan per groep hun dans op het podium oefenen. We doen dit bewust op een ander moment zodat ze in alle rust het theater alvast een keer kunnen zien en beleven. De groepen worden begeleidt door de docenten en hulpouders (er komt binnenkort een oproep voor hulpouders). De andere ouders kunnen wachten in het theater cafe van de Lievekamp.

  • Generale repetitie kleuterdans, kinderdans, kinderballet op zondag 21 mei Lievekamp
  • Generale repetitie overige groepen vrijdagavond 18.15-19.15 (groepen voor de pauze) 19.00-20.00u (groepen na de pauze) 23 juni Lievekamp
  • Show 1 start 12.30u
  • Show 2 start 16.00u
  • Generale repetitie kleuterdans, kinderdans, kinderballet op zondag 21 mei Lievekamp
  • Generale repetitie overige groepen zaterdagochtend 9.15-10.15 (groepen voor de pauze)10.00-11.00u  (groepen na de pauze) 24 juni Lievekamp
  • Show 1 start 11.30u
  • Show 2 start 15.00u

Groepen voor de pauze:
Bewakers, schoonmakers, docenten, leerlingen, nerds, vervelen(d), populaire kinderen, gymles, basketballers, cheerleaders, dramales, jaloezie, ruzie, nablijven.

Groepen na de pauze:
Eenzaam, wiskundeles, verdrietig, dagdromen, arrogant, straf, organiseren schoolfeest, versiering, slapen, kaartcontrole, dj, battle, verzoening.

De kaartverkoop voor de theatershows is maandag 8 mei gestart. De verkoop loopt via de website van de dansschool. Er zit geen maximum aan het aantal kaarten dat je mag bestellen. Een kaart voor de theatershow kost €16,-. Elke bezoeker dient een eigen stoel te hebben ivm brandveiligheid. Vol=vol!

Door de verkoop van kaarten en een bijdrage van Dream Dance worden alle kosten gedekt (huur theater, technici, licht/geluid, kostuums, grime, fotografie, live registratie etc). De bestelde kaarten ontvangen de dansers in de les.

Er zijn per show maar een paar rolstoelplaatsen beschikbaar.

Tijdens de theatershows hebben we hulp nodig om alles achter de schermen in goede banen te leiden. We kunnen jouw hulp daarvoor heel goed gebruiken!

We zoeken ouders die willen helpen met schminken (geen ervaring nodig) en het begeleiden van groepen. Wanneer je tijdens een show helpt kun je die show niet in de zaal bekijken. Uiteraard mag je achter de coulissen meekijken naar je eigen kind.

Help jij ons mee de shows tot een groot succes te maken? Meld je dan hier aan als hulpouder.

Is dit de eerste keer dat je (of je kind) meedoet met een theatershow? Dan is het logisch als je niet precies weet wat dit allemaal betekend. Lees hier de blog met meer informatie over wat er allemaal gebeurt achter de schermen. We hopen je zo mee een kijkje te geven in de wereld van theatershows!

De dansers die twee shows dansen blijven achter de schermen tussen de shows in. Achter de schermen zijn er hulpouders die bij de groepen blijven.

Heb je publiek in de eerste show die dag? Dan mag je aan het eind van de show even naar de foyer. Wij zullen je dan op tijd weer ophalen voor de volgende show. Let op: je mag niet naar buiten!

Er wordt van elke show een live registratie gemaakt. Tevens zit er een professionele fotograaf in de zaal die foto’s maakt. Achter de schermen worden er ook groeps- en sfeerfoto’s gemaakt.

De dansers kunnen deze op een later moment gratis downloaden voor hun privé collectie.