Dream Dance opende haar deuren in april 2009

Ik ben Daphne, eigenaresse van Dream Dance. Mijn dansschool richt zich echt op passie voor dans, want als klein kind kende ik die passie al. Mijn droom is dat iedereen bij Dream Dance zijn of haar passie kan volgen en met plezier naar de lessen gaat. Ook voor mij is het nog elke dag genieten.

Vroeger

Als kleuter wilde ik al balletjuf worden. Ik kon ook niet wachten om op balletles te gaan. Soms mocht ik met mijn nichtje mee, want ik was nog te jong om zelf al op les te gaan. Ik zat zo vaak als ik kon langs de kant mee te doen.

Toen ik ouder werd, verdween die droom niet. Sterker nog: in groep 4 riep ik al dat ik mijn eigen dansschool wilde. Ik vond alles met dans geweldig. Op de middelbare school danste ik al zes keer per week. Van ballet tot jazz, tapdans en flamenco, modern en spitzen.  Het was ook een logisch gevolg dag ik naar de vooropleiding ging van de dansacademie en later instroomde op de academie zelf.

Ik had eigenlijk geen rem. Ik kreeg van huis uit ook altijd veel ruimte om zo veel te dansen. En toen ik op 19-jarige leeftijd besloot mijn eigen dansschool te openen, stond niemand daar van te kijken. In 2009 opende de deuren van Dream Dance in PERRON-3. Mijn droom kwam uit.

Nu

Sindsdien is Dream Dance uitgegroeid tot een bloeiende dansschool met veel verschillende danslessen. Op mijn 21ehad ik al 18 dansgroepen. Het bewijs dat je alles kunt bereiken met passie! Mijn doel is om amateurs die dat willen op hoog niveau te laten dansen. Je kunt zo veel meer dan je vaak denkt.

Dream Dance zit inmiddels verspreid over drie studio’s op twee locaties: in PERRON-3 in Rosmalen en in D’n As in Empel. Nog steeds gaat het mij om het dansplezier en hecht ik veel waarde aan aandacht voor elke leerling. Het is belangrijk dat je je kan ontwikkelen op jouw eigen tempo, maar ook voldoende uitdaging ervaart in de les.

Zelf geef ik natuurlijk ook nog les. Streetjazz, Klassiek Ballet, Spitzen en aan volwassenen Moderne Dans en Jazzfit. Daar geniet ik heel erg van. Nog steeds kan ik mijn passie hier volledig in kwijt.

Dream Dance is aangesloten bij de vakbranche Dansbelang NBDO (Nederlandse Belangenvereniging voor Dansprofessionals- en ondernemingen) om zich zo te onderscheiden van anderen. Jaarlijks wordt er gecontroleerd of je nog steeds voldoet aan de eisen (o.a. gezonde bedrijfsvoering, gediplomeerde dansdocenten, BHV etc) en het keurmerk wat uitgegeven is mag blijven hanteren. We zijn geregistreerd met het hoogst haalbare keurmerk “Sterballetschool”. Daarnaast zijn we een stageschool voor studenten van de HBO – dansvakopleiding. Onder supervisie van Daphne kunnen studenten ervaring op doen in het werkveld. Zo kunnen ze zichzelf met ervaring ontwikkelen tot goede dansdocenten.

Behalve Daphne bestaat het docententeam uit 7 andere docenten.

Het docententeam

Sarah de Gooijer
Sarah de GooijerDocent
Sarah kon als kind al enorm genieten van het dansen. Daarom startte ze zo gauw ze kon met balletlessen. Later studeerde ze eerst aan de MBO-dans in Arnhem om hierna haar weg te vervolgen aan de HBO Dansacademie in Tilburg. Deze opleiding heeft ze in 2011 succesvol afgerond. Sarah geniet net zo veel als ze anderen ziet genieten van het dansen. En gezelligheid en op een plezierige manier leren, is voor haar én voor haar leerlingen belangrijk.
Ingrid Pellemans
Ingrid PellemansDocent
Als kind gaf Ingrid al dansles aan leeftijdsgenootjes. Zelf volgde ze verschillende danslessen en van die variatie houdt ze nog steeds. In 2010 werd ze toegelaten op de Fontys Academie voor Danseducatie in Tilburg. En nu mag ze eindelijk het beroep uitoefenen wat haar als kind al zo trok. Ze geeft verschillende danslessen aan allerlei doelgroepen. Haar gedrevenheid en enthousiasme brengt ze graag over op haar leerlingen en het is voor haar belangrijk dat iedereen zich op haar gemak voelt. Gevarieerde lessen met hard werken, veel leren en genieten van de dans!
Hannah Bastiaens
Hannah BastiaensDocent
werk met zang- en theaterlessen. Haar passie voor dansen komt ook voort uit musicals. Ze heeft zelfstandig kleinschalige producties op poten gezet en daar kwam ze erachter dat het overdragen van haar passie en het werken met kinderen haar ontzettend veel voldoening bracht. Hannah ging weer studeren aan de Dansacademie voor Educatie aan de Fontys Hogeschool. Behalve lesgeven, geniet ze ook van zelf trainingen volgen en ervaring op te blijven doen. Dansplezier en danstechniek combineren vindt ze belangrijk in haar lessen. En dat elke leerling zich veilig voelt om haar mogelijkheden optimaal te onderzoeken.
Maaike Verstralen
Maaike VerstralenDocent
Vier jaar was ze nog maar, toen Maaike begon met Klassiek Ballet. Later kwam daar Jazz Ballet bij en op haar 19e startte ze met de opleiding Dans op het MBO in Utrecht. Na vier jaar had ze er nog niet genoeg van, dus ging ze verder studeren aan de Fontys Academie voor Danseducatie in Tilburg. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij Dream Dance onder leiding van Daphne. Maaike is gespecialiseerd in Jazz en Urban. Ze houdt van krachtige en energieke bewegingen, met veel flow, groove en dynamiek. Uiteraard staat plezier in het dansen nog steeds bovenaan. Haar lessen zijn altijd een feestje!
Amber Droog
Amber DroogDocent
Dansen, dansen en dansen. Als jong meisje trainde Amber al meerdere uren per week in verschillende show- en streetdancegroepen. Als tiener maakte ze kennis met Klassiek Ballet en bleef ze trainen in talentenklassen Jazzdans, Moderne Dans en Improvisatie. Ze besloot er in verder te gaan en studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Docent Dans.
In september 2018 is Amber gestart bij Dream Dance. Ze is een allround dansdocent in Klassiek Ballet, Streetdance, Kinderdans, Jazz- en Moderne Dans. Ze vindt dansen een prachtige, energieke manier om met het lichaam bezig te zijn. Daarbij houdt ze wel van wat uitdaging, het laten groeien en ontwikkelingen van elke leerling en dat alles in een positieve en gezellige sfeer.
Anna van Rooij
Anna van RooijDocent
Als vierjarige begon Anna met dansen en eigenlijk is ze nooit meer opgehouden. Ze volgde steeds meer dansstijlen, omdat ze al jong wist dat ze er meer mee wilde gaan doen. Daarom volgde ze de Opstapcursus aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, om door te stromen naar de Academie voor Danseducatie. Anna probeert altijd het beste uit haar leerlingen te halen door veel aandacht te besteden aan een goede techniek, oog voor détail en een goede opbouw aan te bieden tijdens de lessen. Zo probeert ze haar liefde voor dans over te brengen en daarmee wordt het een plezierige les voor haar leerlingen.
Willemien de Boer
Willemien de BoerDocent
Willemien zal tot de kerstvakantie de lessen van Ingrid overnemen op dinsdag en vrijdag in Rosmalen.

Willemien is als kleuter begonnen met turnen, waar ze al snel voorkeur kreeg voor de vrije vloeroefening op muziek. Op haar achtste is ze begonnen met dansen. Ze werd later toegelaten op de Vooropleiding Theaterdans in Enschede, waar ze haar diploma voor heeft gehaald. Daarna is ze gaan studeren aan de Academie voor Danseducatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hier is ze afgestudeerd als Docent Dans. Ze heeft voor de richting Docent gekozen omdat ze graag haar gevoel en creativiteit in dans over wil brengen aan anderen. Creativiteit is erg belangrijk in wat ze doet en ze vindt dit ook belangrijk in haar lessen. Ook moet iedere leerling zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen binnen de danslessen.

Anniek Pacilly
Anniek PacillyDocent
Anniek Pacilly
Anniek zal van september tot de kerstvakantie de lessen van Ingrid op woensdag in Empel overnemen.

Vanaf haar 6e begon Anniek met dansen. Eerst kinderdans, later jazz en ook musicallessen kwamen aan bod. Toen ze 16 was bedacht ze dat ze graag meer met musical wilde gaan doen. Later koos ze toch voor alleen dans en wilde gaan studeren aan de dansacademie. Toen ging ze extra lessen volgen in klassiek ballet en ook meedoen met diverse productiegroepen. Sinds 2011 is Anniek afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien heeft ze gewerkt op verschillende dansscholen en gaf daar modern, ballet en kinderdans. Ook danst ze in verschillende dansproducties, waaronder kindervoorstellingen en locatietheater. In de les vindt Anniek het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Zo kan iedereen lekker dansen, leren en genieten!