Loading...
Over ons2019-01-07T13:03:04+00:00

Dream Dance opende haar deuren in april 2009

Sindsdien is de dansschool uitgegroeid tot een bloeiende dansschool met een ruime keuze in danslessen. Er wordt lesgegeven in drie studio’s op twee locaties: Perron-3 in Rosmalen en d’n As in Empel. We hechten veel waarde aan een prettige sfeer in de dansschool. Dansplezier, aandacht voor elke leerling en het ontwikkelen van een goede danstechniek staat centraal in elke dansles. De lessen zijn afgestemd op leeftijd, niveau en belevingswereld. Zo kan iedereen zich ontwikkelen op zijn eigen tempo en ervaart voldoende uitdaging in de dansles. De docenten laten je ervaren hoeveel je kunt groeien in een veilige omgeving. Of je nu voor een uur in de week voor je plezier komt dansen of serieus aan een carrière in de danswereld wilt werken, je bent bij ons aan het juiste adres!

Dream Dance is aangesloten bij de vakbranche NBDO (Nederlandse Belangenvereniging voor Dansprofessionals- en ondernemingen) om zich zo te onderscheiden van anderen. Jaarlijks wordt er gecontroleerd of je nog steeds voldoet aan de eisen (o.a. gezonde bedrijfsvoering, gediplomeerde dansdocenten, BHV etc) en het keurmerk wat uitgegeven is mag blijven hanteren. We zijn geregistreerd met het hoogst haalbare keurmerk “Sterballetschool”. Daarnaast zijn we een stageschool voor studenten van de HBO – dansvakopleiding. Onder supervisie van Daphne kunnen studenten ervaring op doen in het werkveld. Zo kunnen ze zichzelf met ervaring ontwikkelen tot goede dansdocenten.

De dansschool staat onder leiding van dansdocente Daphne Brok. Samen met vijf gepassioneerde en professionele docenten verzorgen zij dagelijks de danslessen voor jong en oud. Om de kwaliteit van de hoogstaande lesmethodieken te waarborgen werkt Dream Dance uitsluitend met hbo gediplomeerde dansdocenten. Ze hebben allemaal succesvol de dansvakopleiding doorlopen. De docenten volgen regelmatig workshops en trainingen om up to date te blijven wat betreft de ontwikkelingen in dansstijlen, methodiek, didactiek en blessure preventie.

Het docententeam

Daphne Brok
Daphne BrokEigenaar
De dansschool staat onder leiding van Daphne Brok.
Vanaf haar vierde jaar volgde Daphne danslessen. Ze wist al snel dat ze Dans Docent wilde worden en dan het liefst met een eigen dansschool. Ze werd verliefd op het vak dans en volgde dan ook diverse lessen in de stijlen: Klassiek Ballet, Jazzdance, Tap, Spitzen, Moderne dans, Afrikaans, Flamenco en Hiphop. Haar grote droom kwam een stap dichterbij met het volgen van de Opstapcursus (vooropleiding) op de dansacademie in Tilburg. Hierna werd ze toegelaten op de HBO-Docent Dansopleding aan de Fontys Dansacademie. Deze heeft ze met succes afgerond en ze werd bekroond met de nominatie voor de Jacques de Leeuw prijs als Jong Top Talent. Haar grote droom kwam uit met de start van dansschool Dream Dance in april 2009. Ze creëerde een dansschool waar passie voor dans en professionaliteit samengaan. Samen met haar docenten is zij erg gedreven om op een positieve en plezierige manier alles uit elke leerling te halen. Daphne hecht veel waarde aan een goed onderbouwde dansles zodat leerlingen optimaal kunnen groeien en genieten van het prachtige vak dans!
Sarah de Gooijer
Sarah de GooijerDocent
Sarah begon al vroeg met haar eerste balletlessen, al snel genoot ze van ieder dansmoment. Ze besloot om van dansen haar beroep te maken. Ze begon aan het MBO-dans in Arnhem om later haar weg te vervolgen aan de HBO dansacademie in Tilburg. De opleiding Docent Dans heeft ze met succes afgerond in 2011. Ze is er klaar voor om iedereen van dans te laten genieten. Ze vindt het belangrijk dat leerlingen op een gezellige en plezierige manier veel leren. Dit staat dan ook centraal staan in haar danslessen.
Ingrid Pellemans
Ingrid PellemansDocent
Dans heeft in het leven van Ingrid altijd al een rol gespeeld. Wat op jonge leeftijd begon met ‘dansjes’ maken en aanleren aan leeftijdsgenoten, is uitgegroeid tot een ware passie! Tijdens haar jeugd volgde Ingrid lessen in verschillende stijlen en die variatie is ze altijd blijven waarderen. Om er helemaal voor te gaan deed zij in 2010 toelating voor de Fontys Academie voor Danseducatie, in Tilburg. Hier vond zij haar plek helemaal en is ze inmiddels afgestudeerd als Docent Dans. Ze vindt het super dat ze de kans krijgt verschillende danslessen te geven aan allerlei doelgroepen. Ze is ontzettend gedreven, enthousiast en wil in iedere les een fijne sfeer creeren, waarin iedereen zich gemakkelijk voelt. Een gevarieerde les waarin ook lekker gewerkt kan worden en veel geleerd kan worden van en met elkaar! Ze streeft ernaar de leerlingen dans echt te laten ervaren en vanuit plezier en hun eigen hart te laten dansen!
Hannah Bastiaens
Hannah BastiaensDocent
Hannah begon al op jonge leeftijd met het nemen van danslessen, evenals zang- en theaterlessen. Haar passie voor dansen is dan ook ontstaan in het musical werkveld en breidde zich uit door het nemen van extra balletlessen in de avonduren. Na het zelfstandig op poten zetten van een kleinschalige productie kwam Hannah erachter dat het overdragen van haar passie en het werken met kinderen haar ontzettend veel voldoening bracht. Zo viel haar oog destijds op de Bachelor opleiding Docent Dans. Eenmaal aangenomen op de Dansacademie voor Educatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten kwam haar liefde voor het dansdocentschap echt bovendrijven en deze is nooit meer verdwenen! Hannah is onlangs afgestudeerd en geeft momenteel diverse danslessen op (dans)scholen in Nederland. Naast het doceren vindt ze het belangrijk om zelf in training te blijven en ervaring op te blijven doen.

”In mijn danslessen probeer ik het dansplezier en de danstechniek altijd te combineren. Ik vind het belangrijk dat er een veilige sfeer aanwezig is waarin iedere leerling zijn mogelijkheden en kwaliteiten optimaal kan onderzoeken en benutten, wat uiteraard gepaard gaat met swingende muziek en een hoop zweetdruppels!”

Maaike Verstralen
Maaike VerstralenDocent
Als kleine spruit van 4 jaar is Maaike begonnen met klassiek ballet in Oss. Al gauw kwam daar jazz ballet bij en op haar 19e heeft ze besloten de opleiding Dans te gaan volgen op het MBO in Utrecht. Na 4 jaar had ze nog niet genoeg van het dansen, dus is zij verder gaan studeren op de Fontys Academie voor Danseducatie in Tilburg (HBO). Tijdens haar opleiding heeft zij bij Dream Dance olv Daphne stage gelopen. In 2016 heeft zij de opleiding succesvol afgesloten!

Maaike is gespecialiseerd in Jazz en Urban, lessen die ze nu met veel plezier mag geven. Ze houdt van krachtige en energieke bewegingen, met veel flow, groove en dynamiek. Dit zie je dan ook terug in haar lessen, waar ze met lekker veel vaart doorheen danst! Plezier staat bij Maaike voorop, dus haar lessen zijn altijd een feestje!

Amber Droog
Amber DroogDocent
Als jong meisje was Amber al in de dansstudio te vinden. Meerdere uren per week danste ze intensief in diverse show- en streetdance groepen. Rond haar puberteit werd Amber geïntroduceerd met het klassieke ballet, waarna ze ook aan deze technische stijl was verkocht. Samen met haar beste vriendin heeft ze vervolgens jaren getraind in klassiek ballet en middels een talentenklas in jazzdans, moderne dans en improvisatie. Amber had de droom om dans te delen en over te dragen en is daarom gaan studeren aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, aan de opleiding Docent Dans.

Amber behaalde haar diploma met vlag en wimpel binnen en gaat vanaf september 2018 aan de slag bij Dream Dance. Amber is een allround dansdocent in onder andere klassiek ballet, streetdance, kinderdans en kan daarbij ook yoga en een diversiteit aan sportlessen geven. Haar specialisatie ligt in jazz- en moderne dans. Amber zou zichzelf omschrijven als open, vriendelijk, energiek en enthousiast. Zij vertelt: ”Dans is voor mij een prachtige, energieke en uitdagende manier om met het lichaam bezig te zijn.” Dansplezier met daarbij uitdaging, groei en ontwikkeling van iedere individu stelt zij centraal in haar lessen, evenals een positieve en gezellige lessfeer.

Anna van Rooij
Anna van RooijDocent
Toen Anna vier jaar werd begon ze met dansen waarna ze steeds meer dansstijlen is gaan volgen en steeds meer interesse kreeg in dans. Omdat ze van jongs af aan al wist dat ze meer wilde gaan doen met dans heeft ze allereerst een jaar lessen gevolgd op de Opstapcursus van Fontys dansacademie te Tilburg. Ook ging ze graag met mensen om (en nog steeds!) waardoor de Academie voor Danseducatie een goede mix bleek van dans en sociaal bezig zijn. Op deze academie heeft ze na vier jaar hard werken mijn diploma Docent Dans behaald.

“In mijn lessen help ik mijn leerlingen zich te ontwikkelen tot de beste dansers die ze kunnen worden. Dit doe ik door veel aandacht te besteden aan goede techniek, oog voor detail wat betreft uitvoering van dans, een goede opbouw binnen de lessen, creatief omgaan met het lesmateriaal en natuurlijk veel dansplezier. Op deze manier probeer ik mijn leerlingen mijn liefde voor dans over te brengen en leer ik vanuit de leerlingen weer een betere docent te worden!”

Sophie van HeeseweekDocent
Info volgt zsm