Dream Dance opende haar deuren in april 2009

Ik ben Daphne, eigenaresse van Dream Dance. Mijn dansschool richt zich echt op passie voor dans, want als klein kind kende ik die passie al. Mijn droom is dat iedereen bij Dream Dance zijn of haar passie kan volgen en met plezier naar de lessen gaat. Ook voor mij is het nog elke dag genieten.

Vroeger

Als kleuter wilde ik al balletjuf worden. Ik kon ook niet wachten om op balletles te gaan. Soms mocht ik met mijn nichtje mee, want ik was nog te jong om zelf al op les te gaan. Ik zat zo vaak als ik kon langs de kant mee te doen.

Toen ik ouder werd, verdween die droom niet. Sterker nog: in groep 4 riep ik al dat ik mijn eigen dansschool wilde. Ik vond alles met dans geweldig. Op de middelbare school danste ik al zes keer per week. Van ballet tot jazz, tapdans en flamenco, modern en spitzen.  Het was ook een logisch gevolg dag ik naar de vooropleiding ging van de dansacademie en later instroomde op de academie zelf.

Ik had eigenlijk geen rem. Ik kreeg van huis uit ook altijd veel ruimte om zo veel te dansen. En toen ik op 19-jarige leeftijd besloot mijn eigen dansschool te openen, stond niemand daar van te kijken. In 2009 opende de deuren van Dream Dance in PERRON-3. Mijn droom kwam uit.

Nu

Sindsdien is Dream Dance uitgegroeid tot een bloeiende dansschool met veel verschillende danslessen. Op mijn 21ehad ik al 18 dansgroepen. Het bewijs dat je alles kunt bereiken met passie! Mijn doel is om amateurs die dat willen op hoog niveau te laten dansen. Je kunt zo veel meer dan je vaak denkt.

Dream Dance zit inmiddels verspreid over drie studio’s op twee locaties: in PERRON-3 in Rosmalen en in D’n As in Empel. Nog steeds gaat het mij om het dansplezier en hecht ik veel waarde aan aandacht voor elke leerling. Het is belangrijk dat je je kan ontwikkelen op jouw eigen tempo, maar ook voldoende uitdaging ervaart in de les.

Zelf geef ik natuurlijk ook nog les. Streetjazz, Klassiek Ballet, Spitzen en aan volwassenen Moderne Dans en Jazzfit. Daar geniet ik heel erg van. Nog steeds kan ik mijn passie hier volledig in kwijt.

Dream Dance is aangesloten bij de vakbranche Dansbelang NBDO (Nederlandse Belangenvereniging voor Dansprofessionals- en ondernemingen) om zich zo te onderscheiden van anderen. Jaarlijks wordt er gecontroleerd of je nog steeds voldoet aan de eisen (o.a. gezonde bedrijfsvoering, gediplomeerde dansdocenten, BHV etc) en het keurmerk wat uitgegeven is mag blijven hanteren. We zijn geregistreerd met het hoogst haalbare keurmerk “Sterballetschool”. Daarnaast zijn we een stageschool voor studenten van de HBO – dansvakopleiding. Onder supervisie van Daphne kunnen studenten ervaring op doen in het werkveld. Zo kunnen ze zichzelf met ervaring ontwikkelen tot goede dansdocenten.

Behalve Daphne bestaat het docententeam uit 6 andere docenten.

Het docententeam

Sarah de Gooijer
Sarah de GooijerDocent
Sarah kon als kind al enorm genieten van het dansen. Daarom startte ze zo gauw ze kon met balletlessen. Later studeerde ze eerst aan de MBO-dans in Arnhem om hierna haar weg te vervolgen aan de HBO Dansacademie in Tilburg. Deze opleiding heeft ze in 2011 succesvol afgerond. Sarah geniet net zo veel als ze anderen ziet genieten van het dansen. En gezelligheid en op een plezierige manier leren, is voor haar én voor haar leerlingen belangrijk.
Ingrid Pellemans
Ingrid PellemansDocent
Als kind gaf Ingrid al dansles aan leeftijdsgenootjes. Zelf volgde ze verschillende danslessen en van die variatie houdt ze nog steeds. In 2010 werd ze toegelaten op de Fontys Academie voor Danseducatie in Tilburg. En nu mag ze eindelijk het beroep uitoefenen wat haar als kind al zo trok. Ze geeft verschillende danslessen aan allerlei doelgroepen. Haar gedrevenheid en enthousiasme brengt ze graag over op haar leerlingen en het is voor haar belangrijk dat iedereen zich op haar gemak voelt. Gevarieerde lessen met hard werken, veel leren en genieten van de dans!
Maaike Verstralen
Maaike VerstralenDocent
Vier jaar was ze nog maar, toen Maaike begon met Klassiek Ballet. Later kwam daar Jazz Ballet bij en op haar 19e startte ze met de opleiding Dans op het MBO in Utrecht. Na vier jaar had ze er nog niet genoeg van, dus ging ze verder studeren aan de Fontys Academie voor Danseducatie in Tilburg. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij Dream Dance onder leiding van Daphne. Maaike is gespecialiseerd in Jazz en Urban. Ze houdt van krachtige en energieke bewegingen, met veel flow, groove en dynamiek. Uiteraard staat plezier in het dansen nog steeds bovenaan. Haar lessen zijn altijd een feestje!
Amber Droog
Amber DroogDocent
Dansen, dansen en dansen. Als jong meisje trainde Amber al meerdere uren per week in verschillende show- en streetdancegroepen. Als tiener maakte ze kennis met Klassiek Ballet en bleef ze trainen in talentenklassen Jazzdans, Moderne Dans en Improvisatie. Ze besloot er in verder te gaan en studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Docent Dans.
In september 2018 is Amber gestart bij Dream Dance. Ze is een allround dansdocent in Klassiek Ballet, Streetdance, Kinderdans, Jazz- en Moderne Dans. Ze vindt dansen een prachtige, energieke manier om met het lichaam bezig te zijn. Daarbij houdt ze wel van wat uitdaging, het laten groeien en ontwikkelingen van elke leerling en dat alles in een positieve en gezellige sfeer.
Willemien de Boer
Willemien de BoerDocent
Willemien is als kleuter begonnen met turnen, waar ze al snel voorkeur kreeg voor de vrije vloeroefening op muziek. Op haar achtste is ze begonnen met dansen. Ze werd later toegelaten op de Vooropleiding Theaterdans in Enschede, waar ze haar diploma voor heeft gehaald. Daarna is ze gaan studeren aan de Academie voor Danseducatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hier is ze afgestudeerd als Docent Dans. Ze heeft voor de richting Docent gekozen omdat ze graag haar gevoel en creativiteit in dans over wil brengen aan anderen. Creativiteit is erg belangrijk in wat ze doet en ze vindt dit ook belangrijk in haar lessen. Ook moet iedere leerling zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen binnen de danslessen.
Lotte van Kampen
Lotte van KampenDocent
Vanaf haar 4e jaar danste Lotte al in de balletschool in Goes, waar zij vandaan komt. Na ballet kwamen er steeds meer dansstijlen bij zoals modern, jazz, show musical en op haar 14e ook het semi-professionele dansgezelschap in Zeeland “St. Dansz”. Toen ze klaar was met de havo werd ze aangenomen in Tilburg aan de Academie voor Danseducatie, die ze succesvol heeft afgerond. Met steeds meer ervaringen, nieuwe dansstijlen, mooie projecten, optredens en kansen om te dansen groeit haar enthousiasme voor dans nog steeds! In Lotte’s lessen vindt ze verbinding met elkaar heel belangrijk. Communiceren door beweging en creativitiet gebruiken om jouw unieke kracht te ontdekken is dans voor haar.
Lotte zal naast haar nieuwe studie in Nijmegen tot Psychomotorisch Therapeut (PMT), kleuter-, peuter- en streetjazzdanslessen geven op de zaterdagochtend bij Dream Dance!